Onlineregister kan stärka din synlighet

När du gör sökningar i sökmotorer kanske du märker att du ofta väljer något av de första alternativen i sökresultatet? Av de drygt 55 miljoner sökningar som varje dag görs i google väljer mer än en tredjedel att klicka på den hemsida som har förstaplaceringen på Google. Att inneha denna placering på viktiga sökord är med andra ord en stor fjäder i hatten och tillika en rejäl affärsmöjlighet. När du listar din hemsida på onlinelistan.com ökar du dina möjligheter att ranka bra i sökmotorer. Läs vidare så ska vi förklara detta samband!

Förbättrad ranking i sökmotorer

När du vill få många besökare till din webbplats är förmodligen alla tips som kan få dig att ranka bättre välkomna. Därför bör du spetsa öronen (ögonen) när vi nu berättar hur du kan förbättra din ranking på till exempel Google med hjälp av onlinelistan.

En listning i ett webbregister för Svenska webbplatser kan stärka din synlighet på flera olika sätt:

 • Du får en värdefull länk till din sajt
  Som du säkert känner till är länkar en viktig rankingfaktor. En stark och bra länk kan ofta hjälpa dig att snabbt förbättra din ranking i sökmotorer som till exempel Google. Att ackumulera sådana länkar är förmodligen det snabbaste och mest effektiva sättet att klättra mot förstasidan och toppresultaten i sökresultaten på viktiga sökningar.
 • Google kan ge dig fler resultat vid sökningar på ditt varumärke
  Ytterligare en anledning att listas på onlinelistan.com och andra webbregister är att detta kan ge dig fler resultat. Det är då inte bara din egen sajt som kan synas vid sökningar på ditt varumärke utan även träffar i till exempel webbregister kan ofta dyka upp.
 • Din sajt framstår som mer pålitlig
  En sökmotor vill ha ett högt förtroende hos sina användare. Därför kan du ranka bättre genom att tillhandahålla mer information om din webbplats på andra sajter än din egen. När du omnämns av externa webbplatser “pratas det” om din webbsida och ditt varumärke i cyberrymden. Detta är en signal för sökmotorer att din hemsida kanske bör tas på allvar.

En övervakningskamera kan övervaka din utomhusmiljö

Med tanke på all den nya teknik som idag finns tillgänglig för bostadsägare och företagare kan det vara värt att se över säkerheten. Kanske vill du skydda din fastighet med hjälp av lite ny hårdvara för detta ändamål? Idag kan du nämligen hitta en övervakningskamera för utomhusbruk som hjälper dig att skydda din utomhusmiljö. Och den behöver inte ens vara särskilt dyr trots att den gör ett väldigt bra jobb!

När du ska investera i ett övervakningssystem har du nämligen möjligheten att välja mellan flera olika sorters kameror. Till exempel finns det en kategori för inomhuskameror som är nätverksanslutna och uppkopplade mot ditt WiFi. Dessa lämpar sig väldigt väl för övervakning av bostaden invändigt. Men det finns även utomhuskameror som ser till att övervaka din fastighet utvändigt. Så det har aldrig varit enklare att kameraövervaka en tomt än vad det är idag!

Genom att göra detta kan du bland annat förebygga stölder av paket. Detta är ett växande problem som ökar i takt med att vi svenskar beställer allt fler produkter via nätet. Därmed blir problemet bara större och större för varje år. Detta är bara ett sätt på vilket du faktiskt kan tjäna pengar på att investera i en övervakningskamera.

Nedan presenterar vi några fördelaktiga egenskaper med just denna typ av säkerhetskameror!

Köp en bra och prisvärd övervakningskamera för utomhusbruk

Fördelarna med att installera en övervakningskamera utomhus är flera:

 • Denna typ av kameror står emot vädrets makter. Då kameran ifråga är framtagen för att användas just utomhus är den väderresistent. Detta är viktigt för att den ska kunna göra sitt jobb i såväl torrt väder som i regn eller snö.
 • De filmar med hög upplösning även i mörker. En övervakningskamera som är tänkt att användas utomhus har vanligtvis inbyggd IR-teknik. Det gör att kameran filmar högupplöst video även efter mörkrets infall. Detta är förstås positivt då många inbrott som bekant sker under den mörkare delen på dygnet.
 • Dagens utomhuskameror är prisvärda. Teknik blir allt bättre och billigare med åren. Det gör att du idag kan köpa en väldigt kraftfull kamera för utomhusbruk till en billig penning. Så det behöver inte kosta skjortan för dig att bevaka din utomhusmiljö med kameraövervakning!

IT-chefen har en viktig roll i många bolag

För att den dagliga driften ska fungera optimalt är det viktigt att IT-avdelningen arbetar på ett proaktivt och konsekvent sätt. Eftersom nästan alla processer i dagens samhälle kan kopplas till teknik så går ett företag i stå utan tydlig ledning på IT-avdelningen. När ett bolag står inför en förändring kan en interim IT-chef vara en optimal spelare att värva in i laget, för att tillse att experterna på avdelningen leds åt rätt håll och får det chefsstöd som de behöver för att leverera goda resultat.

Bred IT-kunskap skapar effektiva bolag

Eftersom IT idag är en integrerad del av verksamheten är det otroligt viktigt att hitta och ta vara på kompetens inom just detta. Genom att skapa en god laganda och en miljö som låter medarbetare lära av varandra så sprids kunskapen ut mellan flera, och risken för att ett fåtal sitter med kunskap som företaget är beroende av minskar betydligt. En interim IT-chef via Brightmill bör sträva efter att nå en öppen miljö inom sin grupp, så att alla tillsammans arbetar för bolagets bästa, och vågar ställa frågor när de är osäkra.

Fyra gemensamma nämnare för en interim IT-chef

Även om IT-chefer har olika bakgrunder så finns det många karaktärsdrag som går igen hos många av dem, här är några:

 1. Ledaregenskaper. För att bli en bra interim IT-chef krävs det framförallt goda ledaregenskaper, vilket både innebär en lyhördhet mot chefsgruppen och en lyhördhet mot de underordnade på IT-avdelningen.
 2. Tekniskt kunnande. Många IT-chefer har själva börjat som tekniker, för att sedan avancera till ledarroller. Det är därför vanligt förekommande med både stort intresse för teknik, och gedigen kunskap om hur tekniken tillämpas på bästa sätt.
 3. Anpassningsförmåga. En förutsättning för en interim chef är att snabbt bli varm i kläderna på sin placering. Typiskt för skickliga chefer är att de medför en stor mängd energi och erfarenhet till sin nya arbetsplats, och därigenom bidrar till nytänkande och utveckling.
 4. Innovation. En interim IT-chef har den stora fördelen att ha arbetat på flera olika bolag innan, och därmed fått uppleva olika sätt att lösa företagens uppgift. Denna erfarenhetsbank är en ovärderlig resurs när det kommer till att effektivisera och utveckla system och modeller som bolaget jobbar utifrån.

WooCommerce fraktsedlar till Fragtmænd

WooCommerce kan integreras med Unifauns logistiksystem och på detta sätt skapa fraktsedlar. Direkt från WooComerce till Fragtmænd helt automatiskt. En smidig tjänst för de företagare som ofta använder Fragtmænd som logistikpartner.

Fördelar med integration mellan WooCommerce och Fragtmænd

Den tydligaste fördelen med denna integration är den tid som sparas för hantering av ordrar och fraktsedlar. Kortfattat fungerar tjänsten på detta sätt:

 • Information ges av kunden
  Kunden lägger en beställning och anger därmed både leveransadress och betalningsalternativ.
 • Plugin skapar orderkoppling
  Ett plugin till WooCommerce, Woo Pacsoft Unifaun, är installerat och skapar kopplingen mellan WooCommerce och företagarens konto på Unifaun. Den information som kunden har angett kommer därmed direkt in till Unifaun.
 • Fraktsedlar skapas
  I Unifauns logistiksystem går det att göra en rad olika inställningar och därmed avgöra hur informationen ska hanteras. Ska all information exempelvis föras över automatiskt till Unifaun eller enbart vid manuellt agerande? Informationen används därefter automatiskt till att skapa fraktsedlar till Fragtmænd.
 • Utskrift
  När företagaren vill skicka iväg paketen är det enda som behövs att logga in och skriva ut fraktsedlarna som gäller hos Fragtmænd. På detta sätt har därmed administrationen kring logistiken minimerats till det yttersta. Det är därmed en integration som framförallt gynnar företag som skickar väldigt många paket och vill underlätta logistikflödet.

Så skaffas orderkoppling

Att skapa denna integration sker via ett par enkla steg:

 • Konto hos Unifaun
  Företagaren behöver ha ett baskonto hos Unifaun. Utöver de tjänster som ingår i bas behöver även tjänsten Orderkoppling beställas. Vid beställning ges en API-nyckel.
 • Installera plugin
  Woo Pacsoft Unifaun kan enkelt laddas ner via WP egna katalog. Efter nedladdning och installering behöver en API-nyckel anges (den som beställts i punkt 1). Utöver detta användas inloggningsuppgifterna till Unifaun för att koppla ihop mot korrekt konto.
 • Kontrollera tekniska specifikationer
  Efter att orderkoppling är aktiverad, via detta plugin, ska den automatiska kopplingen fungera. Det är däremot viktigt att kontrollera de tekniska specifikationerna för att vara säker på att detta plugin kommer att fungera. Kontrollera detta innan orderkoppling beställs då denna koppling medför en viss kostnad.Det som krävs är att E-butiken har WooCommerce som system samt att webbplatsen är uppdaterad till PHP 5.6 eller senare. Vilken version PHP som webbplatsen har är det få företagare som är medvetna om. Enklaste vägen att kontrollera detta är därmed att ringa sitt webhotell och fråga.

Ta hand om leendet med tandblekning

Många människor känner sig lite obekväma när de besöker sin tandläkare, ofta för att de inte är nöjda med hur de sköter om sina tänder. Samtidigt är ett leende något av det finaste vi kan ge varandra. Det är därför inte alls konstigt att man vill lägga tid och energi på att ta hand om sitt leende! Ett vanligt förekommande problem är att tänderna har blivit gula eller har missfärgningar, och detta kan göra att man blir obekväm med att visa sitt leende. Om detta känns igen kan tandblekning vara något att testa!

Tre steg till säker tandblekning

 • Tänk igenom varför du vill prova att bleka dina tänder. Svaret på den här frågan är ofta väldigt individuellt, och alla svar är okej, men det är värt att reflektera över.
 • Bestäm vilken budget du har för att genomföra tandblekningen. Både i tid och i pengar. Många tandblekningsmetoder är skonsamma för tänderna och tandköttet, och tar därför några behandlingar på sig för att få tydliga resultat.
 • Se till att läsa på om olika tandblekningsmetoder för att skaffa information om ämnet. Det finns en uppsjö varianter, och ens tänder är väl värda att behandlas seriöst, med godkända och certifierade blekmedel.

Blek tänderna hos en tandläkare

Det går att bleka sina tänder hemma, och nu för tiden finns det många säkra produkter för hemmabruk. Men ett bra och tryggt sätt för den som inte har testat tandblekning tidigare är att bleka sina tänder hos en tandläkare, som baserat på sin erfarenhet kan välja metod och blekningsgrad utifrån hur hen bedömer patientens tandhälsa i övrigt. Hos tandläkaren kan man få personlig rådgivning och känna sig trygg med att tandblekningen görs på ett skonsamt och kontrollerat sätt. 

Tandblekning är idag en vanlig åtgärd, och fler än man tror har faktiskt testat det. Skälen till att vilja bleka sina tänder är olika mellan olika individer, men gemensamt för många är att resultatet påverkar självkänslan och självförtroendet. Oavsett vad man är missnöjd med så går det mesta att korrigera, och det är väldigt härligt att tycka om sitt leende!

Vaccination mot TBE

TBE, fästingburen hjärninflammation, smittar från djur till människor genom fästingar. Smittobärarna är som mest aktiva mellan vår och höst, och gillar fuktiga miljöer med busk- och gräsvegetation. Antalet fall av sjukdomen har ökat i Sverige på senare år. Under 00-talet, har ungefär 200 till 250 människor om året blivit smittade. Enligt Folkhälsomyndigheten, steg dock den siffran till nästan 400 smittade (391) – en ganska kraftig ökning, alltså. Den som bor i ett riskområde (skärgården utanför Stockholm till exempel) rekommenderas vaccination.

Symptom

Symptomen från smittan kan variera ganska kraftigt. Majoriteten får milda symptom, med besvär som går över efter några dagar. Ungefär en tredjedel kan dock få hjärnhinne- eller hjärninflammation. En del får feber samt smärta i muskler och huvud. Dessa symptom kan vara i ett antal dygn, och går över av sig själva. Andra kan uppleva ljusskygghet, yrsel, huvudvärk, hög feber och illamående. Andra symptom kan vara trötthet, problem med att gå samt svårigheter med koncentration och minne. Ca tio procent som insjuknar drabbas av någon form av förlamning som en del i symptomen.

Bra att veta är att det brukar ta mellan ca 7 – 14 dygn från smittotillfället tills dess att den bitne insjuknar. I vissa fall kan det dock dröja upp till en månad.

Var är risken störst att bli smittad?

Störst risk att bli smittad av TBE löper du om du befinner dig i skärgården utanför Stockholm. Den som bor i området, eller vistas mycket där, väljer ofta vaccination för att känna sig tryggare. Ungefär 70 – 80 procent av fallen med TBE kommer från Stockholm, Uppland, Södermanland och mer specifikt kusttrakterna däromkring. Även runt Vänern, Vättern och Ostkusten ned till Kalmar kan vara riskområden.

Åker man utomlands finns det ett antal riskområden. Främst är det Centraleuropa, Lettland, Estland, Litauen, Åland och delar av Ryssland. Dock brukar vaccination endast rekommenderas om man bor eller vistas i riskområden mycket under sommartid.

Minska risken själv

Om du ska vistas i ett riskområde en kortare tid är en vaccination kanske inte värt det. I sådana fall är det viktigt att själv vidta vissa åtgärder. Till exempel:

 • Bär kläder som är heltäckande när du är ute i naturen.
 • Kontrollera kroppen noggrant efter fästingar.
 • Duscha efter du har varit ute. Fästingar som sitter på kroppen, men som ännu inte har bitit, spolas då av.

Butikslokal i Göteborg

Butikslokal i Göteborg

Letar du efter en butikslokal i Göteborg? Det finns flera faktorer att väga in när du är på jakt efter den perfekta butikslokalen. Storlek och läge är två sådana faktorer. Här kommer några tips på vägen när du letare efter din perfekta butikslokal.

Göteborg! Hjärtat av västkusten och Sveriges näst störst tätort. Många är vi som letar butikslokal i Göteborg. Och det är ju förståeligt. I Göteborg ligger den berömda nöjesparken Liseberg, arenan Ullevi, det vackra shoppingstråket Avenyn och många fantastiska restauranger och det är bara några av de saker som lockar turisterna till staden.

Läge för butikslokal i Göteborg

När du letar butikslokal i Göteborg bör du tänka på läget. Vad är det du ska använda din butikslokal till och vilka kunder vill du nå? Det avgör var den bör ligga någonstans rent strategiskt. Längs med avenyn ligger mängder med olika typer av verksamheter. Där kan du säkert hitta en butikslokal som passar dina behov oavsett vilken typ av verksamhet du ska bedriva. Nuförtiden är det dock nästan lika populärt med att ha en butikslokal i Göteborg utkanter. Det finns många områden i Göteborg som växer så det knakar och där din verksamhet kan blomstra. Ett exempel är Frölunda torg, ett område som redan har mer än tvåhundra butiker och som lockar många besökare. Snöa inte in dig på att vara på den mest eftertraktade adressen när du letar efter butikslokal i Göteborg. Med ett öppet sinne kommer du med all sannolikhet att hitta ett läge där du når din kundkrets och som passar din verksamhet perfekt.

Storlek för butikslokal i Göteborg

När du har funderat över möjliga områden så bör du gå vidare till storleken. Vilken typ av verksamhet tänker du bedriva i din lokal och hur mycket utrymme kräver den? När du börjar få ett hum om hur stor lokal du behöver så kan du gå vidare till att fundera på om du behöver någon särskild planlösning för din verksamhet? Du kanske skulle behöva ett väntrum eller ett stort lager? Tänk noga igenom vad dina specifikationer är för just din butikslokal i Göteborg.

Provköra bilar i Eskilstuna

Att köpa begagnade bilar kan ibland kännas som att vara med på lotto. Genom att köpa en begagnad bil i Eskilstuna hos en bilhandlare kan du känna dig mycket tryggare att bilköpet hanteras av seriösa aktörer. Hur väljer man vilken bilmodell som passar bäst? Det här är en fråga som bör beslutas om efter att man har övervägt flera olika faktorer. Det första som är bra att tänka på är vad bilen kommer användas till. Ska bilen användas för att köra till och från jobbet? Ska bilen användas inom jobbet? Ska bilen användas av flera familjemedlemmar? Om ni är en större familj behöver ni troligtvis en större bil. Behövs det mycket lastningsutrymme i bilen? Beroende på svaren på dessa frågor är det enklare att komma fram till en bilmodell som passar.

Allt fler tar också hänsyn till miljöaspekter när de väljer bilmodell. Detta märks i den ökade försäljningen av exempelvis mindre bilar som har svagare motor samt miljövänliga alternativ. Det finns också nya aspekter att överväga när du ska köpa bil, bland annat ska vissa kommuner införa speciella miljözoner som kommer träda i kraft år 2020. I första hand kommer det här att påverka äldre bilar och dieselbilar.

Säkra bilaffärer

När bilmodellen är vald och du har hittat den begagnade bilen du vill köpa bör du utföra ett visst grundarbete om bilen. Exempelvis ta reda på bilens tidigare ägare och om det finns några skuldebrev för den begagnade bilen. Det här är en viktig fråga eftersom dessa annars kan överföras på dig om du slutför köpet av bilen. Kolla upp det här innan, då kommer inte tråkiga överraskningar senare. Genom att köpa en begagnad bil från en bilhandlare skapas en större säkerhet kring de här frågorna. Många bilhandlare har en viss trygghetsgaranti för att du som kund ska känna dig trygg och säker i ditt bilköp.

Det kan vara komplicerat och svårt att gå genom ett bilköp, då är det bra att bilhandlare hjälper till med det mesta för att du ska känna dig nöjd med ditt bilköp. För att finansiera köpet av bilen finns möjlighet till billån eller avbetalning som det också kallas. Som privatperson betalar du in en kontantinsats på 20 % av bilens pris eller kan du också byta in din gamla bil.

Ska du ha skyltskåpet utomhus?

Skyltskåp kan både användas inomhus och utomhus för att på ett tydligt sätt förmedla information. De kan lika gärna användas i entrén till ett vandrarhem som på utsidan av en restaurang för att visa dagens meny. Ska skåpet vara utomhus finns fördelar att både använda LED-slinga och stolpar för att budskapet ska förmedlas tydligt nog. Skyltskåp är mycket effektiva att använda som informationstavlor. Ska de vara ute är det viktigt att man väljer modeller som kan stå emot fukt och väta. De ska presenteras som utomhusprodukt för att de ska uppfylla dessa krav. Då dessa är dyrare än de skyltskåp som används inomhus bör man först fundera på om de ska användas ute eller inte. För utomhusbruk finns även tillbehör som förbättrar dess effektivitet. Vill ni köpa skyltskåp eller kanske ett våningsregister så erbjuder citypro.se ett brett sortiment till låga priser.

Stolpar och LED-ljus nära skyltskåp

Målet med skyltskåp är att ge information. Är det ljust ute syns skåpet och informationen tydligt oavsett om man nära eller en bit ifrån. Men när skymningen kommer är det inte lika uppenbart. För exempelvis restauranger, som främst har öppet på kvällen, kan det alltså vara smidigt att montera LED-belysning kring skåpkanterna. Det är enkel belysning som på ett tydligt sätt lyser upp ramen. Det kan till och med räcka för att belysa informationen. Den som står nära kan läsa vad som står och därmed bestämma sig för om man vill gå in på restaurangen eller inte.

Vill man däremot belysa skåpet ännu mera kan små spotlights köpas in. Dessa fästes på toppen av skåpet och vinklas så att önskvärd belysning ges. Ett annat tillbehör är stolpar. Genom att fästa stolparna på skyltskåpet kan det komma högre upp. Dessa är ofta markgjutna vilket betyder att stolparna fästes i marken via gjutning varpå sedan skåpet får en högre höjd. Detta är bland annat vanligt utanför museer och idrottsanläggningar. Framförallt sitter fördelen i att skyltskåpet då kan placeras på platser där det inte finns någon vägg att sätta upp skåpet mot. Ibland sätts även ett mindre ”tak” på skåpet för att hålla borta den värsta vätan. Skåpen som används utomhus ska vara vattentäta men taket gör att vattnet inte sliter lika mycket på skåpet som annars. Berätta för en återförsäljare var du kommer använda skyltskåpet så kan de visa vilka tillbehör som är passande.

Nätdejtingtips – från kvinnor till män

En del män och kvinnor finner dating på nätet svårt. Att etablera kontakt med någon på nätet är kanske inte vad man är van vid, och det krävs kanske en annan approach för att lyckas. Men hur ska man egentligen göra? Här är ett antal tips för dating på nätet – från kvinnor till män. Tipsen kommer från en undersökning från en stor dejtingapp, som tillfrågade ett antal av deras kvinnliga medlemmar.

Tips för dating på nätet

 • Var ärlig
  Var ärlig från början, säger en av de tillfrågade. Hon säger också att godhet är attraktivt, och att det är en bra början för att imponera på en kvinna.

 • Säg inte bara hej
  Gör meddelandet personligt efter kvinnans profil. Den tillfrågade understryker att du inte behöver skriva en hel roman, men väl ett par meningar, så att det känns som att det är seriöst. En annan ger det korta tipset att helt enkelt ”säga något” vid dating på nätet, istället för att bara skicka hjärtan och emojis.

 • Visa ögonen
  Något som håller en del tillbaka från fler konversationer är bilderna. En tillfrågad säger att det är många som inte visar ögonen på profilbilden, och att det är något som fler borde bli bättre på.

 • Undvik ordet ”drama”
  En annan säger att männen bör undvika att använda ordet ”drama” i sin profilbeskrivning. Hon säger att livet går upp och ned, och att det är det som ger livet färg. Hon menar också att det signalerar att mannen tycker att det bara är kvinnorna som är involverade i drama.

 • Träffas
  Vid dating på nätet är det inte ovanligt att man chattar länge. Kanske lite för länge. När man skriver till varandra, utan att faktiskt träffas, finns risken att man mer blir brevvänner än något annat, säger en av de som deltog i undersökningen.

 • Foton på fångster
  En annan konstaterar att det är kvinnor som männen försöker få imponerade – och inte andra män. Foton på fiskar är således inget som hon rekommenderar, tvärtom, så tycker hon att männen ska visa en lite mjukare sida av dem själva.

 • Prata om henne
  En annan som deltog i undersökningen säger att konversationen bör handla om henne – och inte bara om dig själv. Fråga om henne och hennes intressen.

Hitta datingsidor på nätet via datingpanatet.nu