Nätdejtingtips – från kvinnor till män

En del män och kvinnor finner dating på nätet svårt. Att etablera kontakt med någon på nätet är kanske inte vad man är van vid, och det krävs kanske en annan approach för att lyckas. Men hur ska man egentligen göra? Här är ett antal tips för dating på nätet – från kvinnor till män. Tipsen kommer från en undersökning från en stor dejtingapp, som tillfrågade ett antal av deras kvinnliga medlemmar.

Tips för dating på nätet

 • Var ärlig
  Var ärlig från början, säger en av de tillfrågade. Hon säger också att godhet är attraktivt, och att det är en bra början för att imponera på en kvinna.

 • Säg inte bara hej
  Gör meddelandet personligt efter kvinnans profil. Den tillfrågade understryker att du inte behöver skriva en hel roman, men väl ett par meningar, så att det känns som att det är seriöst. En annan ger det korta tipset att helt enkelt ”säga något” vid dating på nätet, istället för att bara skicka hjärtan och emojis.

 • Visa ögonen
  Något som håller en del tillbaka från fler konversationer är bilderna. En tillfrågad säger att det är många som inte visar ögonen på profilbilden, och att det är något som fler borde bli bättre på.

 • Undvik ordet ”drama”
  En annan säger att männen bör undvika att använda ordet ”drama” i sin profilbeskrivning. Hon säger att livet går upp och ned, och att det är det som ger livet färg. Hon menar också att det signalerar att mannen tycker att det bara är kvinnorna som är involverade i drama.

 • Träffas
  Vid dating på nätet är det inte ovanligt att man chattar länge. Kanske lite för länge. När man skriver till varandra, utan att faktiskt träffas, finns risken att man mer blir brevvänner än något annat, säger en av de som deltog i undersökningen.

 • Foton på fångster
  En annan konstaterar att det är kvinnor som männen försöker få imponerade – och inte andra män. Foton på fiskar är således inget som hon rekommenderar, tvärtom, så tycker hon att männen ska visa en lite mjukare sida av dem själva.

 • Prata om henne
  En annan som deltog i undersökningen säger att konversationen bör handla om henne – och inte bara om dig själv. Fråga om henne och hennes intressen.

Hitta datingsidor på nätet via datingpanatet.nu