Ta hand om leendet med tandblekning

Många människor känner sig lite obekväma när de besöker sin tandläkare, ofta för att de inte är nöjda med hur de sköter om sina tänder. Samtidigt är ett leende något av det finaste vi kan ge varandra. Det är därför inte alls konstigt att man vill lägga tid och energi på att ta hand om sitt leende! Ett vanligt förekommande problem är att tänderna har blivit gula eller har missfärgningar, och detta kan göra att man blir obekväm med att visa sitt leende. Om detta känns igen kan tandblekning vara något att testa!

Tre steg till säker tandblekning

  • Tänk igenom varför du vill prova att bleka dina tänder. Svaret på den här frågan är ofta väldigt individuellt, och alla svar är okej, men det är värt att reflektera över.
  • Bestäm vilken budget du har för att genomföra tandblekningen. Både i tid och i pengar. Många tandblekningsmetoder är skonsamma för tänderna och tandköttet, och tar därför några behandlingar på sig för att få tydliga resultat.
  • Se till att läsa på om olika tandblekningsmetoder för att skaffa information om ämnet. Det finns en uppsjö varianter, och ens tänder är väl värda att behandlas seriöst, med godkända och certifierade blekmedel.

Blek tänderna hos en tandläkare

Det går att bleka sina tänder hemma, och nu för tiden finns det många säkra produkter för hemmabruk. Men ett bra och tryggt sätt för den som inte har testat tandblekning tidigare är att bleka sina tänder hos en tandläkare, som baserat på sin erfarenhet kan välja metod och blekningsgrad utifrån hur hen bedömer patientens tandhälsa i övrigt. Hos tandläkaren kan man få personlig rådgivning och känna sig trygg med att tandblekningen görs på ett skonsamt och kontrollerat sätt. 

Tandblekning är idag en vanlig åtgärd, och fler än man tror har faktiskt testat det. Skälen till att vilja bleka sina tänder är olika mellan olika individer, men gemensamt för många är att resultatet påverkar självkänslan och självförtroendet. Oavsett vad man är missnöjd med så går det mesta att korrigera, och det är väldigt härligt att tycka om sitt leende!